Wissel van garnalen, indraaien?

Plaats hier je topic met betrekking tot algemene vragen en foto's over en van zoetwatergarnalen.

Moderator: Danny van Eldik

Gebruikersavatar
Danny van Eldik
Moderator
Moderator
Berichten: 454
Lid geworden op: 17 feb 2017, 07:33
Locatie: Deventer

Wissel van garnalen, indraaien?

Bericht door Danny van Eldik » 24 feb 2018, 10:21

Ik overweeg sterk om de citroengarnalen op grind en leidingwater in te wisselen voor Yellow King Kongs op osmose met een ph verlagende bodem. Als ik het grind verwijder, de bak niet schoonmaak, de stenen en plantjes hergebruik + het filter met sponsen... wat is jullie advies mbt indraaien en dan vooral de duur?
groeten, Danny

Citroengarnalen
Blue Dreams
Kardinaalgarnalen
Calceo Bees
Red Ruby Extreme

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Angel
Berichten: 1687
Lid geworden op: 06 dec 2016, 11:21
Locatie: Nederland

Wissel van garnalen, indraaien?

Bericht door Angel » 24 feb 2018, 10:32

De meeste bacteriën zitten voor zover ik weet in je bodem en in het filter.
Veel bacteriën ben je dan dus kwijt als je je bodem vervangt.
Hoe lang een ph verlagende bodem moet indraaien met een hergebruikt filter weet ik niet, want die bodem heb ik zelf niet.
Groetjes, Angel

Superfish Aqua 45 met Caridina Mix :shrimp
Superfish Aqua 40 met Caridina Mix :shrimp
Tetra AquaArt 30 met BTOE :shrimp
Juwel Rekord 60 met Corydoras Panda, Pseudomugil Gertrudae en Blue Dreams :shrimp

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Danny van Eldik
Moderator
Moderator
Berichten: 454
Lid geworden op: 17 feb 2017, 07:33
Locatie: Deventer

Wissel van garnalen, indraaien?

Bericht door Danny van Eldik » 24 feb 2018, 10:42

Angel schreef:QR_BBPOST De meeste bacteriën zitten voor zover ik weet in je bodem en in het filter.
Veel bacteriën ben je dan dus kwijt als je je bodem vervangt.
Hoe lang een ph verlagende bodem moet indraaien met een hergebruikt filter weet ik niet, want die bodem heb ik zelf niet.
De bodem moet wel vervangen worden, daar ontkom ik niet aan...
groeten, Danny

Citroengarnalen
Blue Dreams
Kardinaalgarnalen
Calceo Bees
Red Ruby Extreme

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Angel
Berichten: 1687
Lid geworden op: 06 dec 2016, 11:21
Locatie: Nederland

Wissel van garnalen, indraaien?

Bericht door Angel » 24 feb 2018, 10:47

Danny van Eldik schreef:QR_BBPOST De bodem moet wel vervangen worden, daar ontkom ik niet aan...
Ja, dat snap ik, ik gaf alleen maar aan dat je dan al de bodembacteriën kwijt bent
Groetjes, Angel

Superfish Aqua 45 met Caridina Mix :shrimp
Superfish Aqua 40 met Caridina Mix :shrimp
Tetra AquaArt 30 met BTOE :shrimp
Juwel Rekord 60 met Corydoras Panda, Pseudomugil Gertrudae en Blue Dreams :shrimp

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
jurn
Partner
Berichten: 5004
Lid geworden op: 11 jul 2016, 22:18
Locatie: puntje van,t noorden

Wissel van garnalen, indraaien?

Bericht door jurn » 24 feb 2018, 11:17

wat ik zal doen Danny .

alles eruit , filters en pompjes, draaiende houden ,
nieuwe bodem erin , en nieuwe water op waarden van ykk laten indraaien

die citroenen zitten al op hard water , die ykk moeten op zuurder . en weet niet hoe jou bacterie daar op reageert

zet daarom eerst die pompjes in emmer van oud naar nieuw water, en kijk of je iets ruikt na paar dagen .
zie jij geen slijmerige sponsjes ontstaan , kan je deze denk ikke wel overzetten naar nieuwe opstart .

maar ben er huiverig voor .

die indraai periode is ook bij overzetten of veranderen van garie,s een must .
spoel je planten en mosjes ook eventjes goed , niet dat het het moet . vaak is het beter :blozen

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Bindi
Berichten: 6466
Lid geworden op: 08 jul 2016, 17:58
Locatie: Friesland

Wissel van garnalen, indraaien?

Bericht door Bindi » 24 feb 2018, 11:48

Ik heb met een nieuwe bak, de spons van mijn Taiwan bee er in uitgeknepen en bak staat nu iets meer dan 2 weken en de piek is alweer geweest, deze bak is ph verlagende bodem en osmose water. nog nooit zo snel die piek gehad en dat die weer voor bij is. maar inderdaad doe wat jurn zegt, mijn bakje waar ik de spons in heb uitgeknepen is uit de bak waar ook de garnlen uit gaan komen.
Groetjes, Bindi

Mijn andere hobby is tropische orchideeën: http://www.orchideeenforum.nl.
Kijk ook eens op mijn eigen website: http://www.inlakechalakin.nl.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

JohnTaiwan
Berichten: 498
Lid geworden op: 17 okt 2017, 18:24
Locatie: Middelburg

Wissel van garnalen, indraaien?

Bericht door JohnTaiwan » 24 feb 2018, 14:58

Met bepaalde ph verlagende bodems ontkom je er gewoon niet aan om het echt weken te laten indraaien zonder bewoners want die geven in het begin iets van ammonium af en moet je ook dagelijks verversen tijdens het indraaien.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Bindi
Berichten: 6466
Lid geworden op: 08 jul 2016, 17:58
Locatie: Friesland

Wissel van garnalen, indraaien?

Bericht door Bindi » 24 feb 2018, 16:18

Klopt John.
Maar dat is niet zo met de help bodem die ik gebruik, dit is wel het geval met Ada bodem.
Groetjes, Bindi

Mijn andere hobby is tropische orchideeën: http://www.orchideeenforum.nl.
Kijk ook eens op mijn eigen website: http://www.inlakechalakin.nl.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Danny van Eldik
Moderator
Moderator
Berichten: 454
Lid geworden op: 17 feb 2017, 07:33
Locatie: Deventer

Wissel van garnalen, indraaien?

Bericht door Danny van Eldik » 24 feb 2018, 17:54

Ik gebruik in mijn bakken de Glasgarten Environment Soil.
Heel fijn spul en glashelder water.
groeten, Danny

Citroengarnalen
Blue Dreams
Kardinaalgarnalen
Calceo Bees
Red Ruby Extreme

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Plaats reactie

Terug naar “Garnalen (algemene vragen en foto's)”