Osmose apparaat foto?

Vragen en kennis over filters, verwarming en andere aquariumtechniek kun je hier kwijt. Ook vragen over schoonmaak en waterverversen.
mike laan
Berichten: 29
Lid geworden op: 09 sep 2017, 15:12
Locatie: Edam

Osmose apparaat foto?

Bericht door mike laan » 04 okt 2017, 17:40

Ok hier ben ik dus niet goed in :engel heb net mijn bestelde osmose apparaat binnen (osmoPure 75BA)
Maar techniek is niet mijn sterkste punt en de beschrijving niet super duidelijk voor mij dan.
Heeft iemand deze ook en kan dan eventueel foto maken hoe de slangetjes allen zijn aangesloten?

Mijn dank is alvast groot.

Gr Mike

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Antoinette

Osmose apparaat foto?

Bericht door Antoinette » 04 okt 2017, 18:54

Als ik het plaatje bekijkt kan er niks fout gaan bekant?
https://www.osmoseapparaat.nl/osmopure-75-ba.html

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
jurn
Partner
Berichten: 5004
Lid geworden op: 11 jul 2016, 22:18
Locatie: puntje van,t noorden

Osmose apparaat foto?

Bericht door jurn » 04 okt 2017, 20:39

je moet die clipjes eruit trekken { montage voorschrift}
en dan gewoon de kleur op kleur doorschakelen

welke kleurtjes bezitten jou aankoop ??

en lukt het jou een foto te zetten ? werkt sneller lijkt mij als wachten op foto,s van leden

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Shrimpmaster
Partner
Berichten: 477
Lid geworden op: 11 jul 2016, 13:56
Locatie: Aqua

Osmose apparaat foto?

Bericht door Shrimpmaster » 04 okt 2017, 22:08

Goed checken en testen, je zal echt de eerste niet zijn die het fout doet of denkt dat het schone water uit het verkeerde slangetje komt.

Afbeelding

Wit slangetje links is de aanvoer. Dan gaat hij als eerst door het Sedimentfilter, dan door het koolfilter en als laatste door het membraam. Het oranje slangetje (waar ook de kleine demper op zit die de druk regelt) is het afvalwater. Je zal hier een hogere TDS meten. Het blauwe slangetje is het gefilterde water, dat moet een TDS hebben van rond de 5.
Gooi de eerste emmers gefilterd water trouwens weg, daar zitten nog antibacteriële stoffen in.

Gaat lukken?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

mike laan
Berichten: 29
Lid geworden op: 09 sep 2017, 15:12
Locatie: Edam

Osmose apparaat foto?

Bericht door mike laan » 05 okt 2017, 13:13

Bedankt voor de tips en reacties simpeler dan gedacht
Hij draait inmiddels:

Afbeelding

Afbeelding

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
jurn
Partner
Berichten: 5004
Lid geworden op: 11 jul 2016, 22:18
Locatie: puntje van,t noorden

Osmose apparaat foto?

Bericht door jurn » 05 okt 2017, 15:35

:hihi :hihi denk aan shrimpmaster zijn advies

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
jurn
Partner
Berichten: 5004
Lid geworden op: 11 jul 2016, 22:18
Locatie: puntje van,t noorden

Osmose apparaat foto?

Bericht door jurn » 23 okt 2017, 23:14

Afbeelding

Afbeelding[/quote]

even deze foto,s op frisse pagina

las ergens ,dat er weer lid op osmose van glaswasser werkt ,
deze osmoseaperaatjes zijn 99% veiliger als van een bedrijf die dit verkoopt als zijnde aquariumwater
vaak word dit opgeslagen in tank,s waar gereinigd word met chemiemiddeltjes om bacterie of aanslag tegen te gaan , je hebt 80% kans dat het een keertje mis gaat .

kijk eens bij sponsor osmoseaperaat , en maak een overweging wat het scheelt in centjes , hier heb je meer profijt
als bij een schoonmaakbedrijf , met kans op garnalen kwijt ,door ???? chemie middeltje om tankie schoon te houden , het kan een keertje misgaan :blozen

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Plaats reactie

Terug naar “Aquariumtechniek en -onderhoud”