Nog eens osmose..

Vragen en kennis over filters, verwarming en andere aquariumtechniek kun je hier kwijt. Ook vragen over schoonmaak en waterverversen.
Gebruikersavatar
Mark-M
Berichten: 30
Lid geworden op: 03 sep 2018, 15:35
Locatie: Wingene

Nog eens osmose..

Bericht door Mark-M » 04 mar 2020, 09:01

Hi, ik heb nog eens vraag over osmose water.
Ik wil CR bij mijn blue dreams steken en dat op osmose met GH+

Omsose gehaald bij de LFS, 2x keer nu, op 2 verschillende adressen.
Maar.. als ik dat meet met een Sera druppeltest kwam ik uit op een Gh 2/3 en een Kh 3.
Is dat niet wat hoog voor Osomse, zou dat niet allebei op 0 moeten staan?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
TonHageraats
Berichten: 250
Lid geworden op: 03 okt 2016, 09:55
Locatie: Hoogkarspel

Re: Nog eens osmose..

Bericht door TonHageraats » 04 mar 2020, 11:19

Eigenlijk wel, maar misschien is het praktischer voor je om zelf een apparaat aan te schaffen, deze zal je toch regelmatig nodig hebben.
Hier heb je al een prima apparaat voor nog net geen 4 tientjes, https://www.osmoseapparaat.nl/osmopure.html

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Mark-M
Berichten: 30
Lid geworden op: 03 sep 2018, 15:35
Locatie: Wingene

Re: Nog eens osmose..

Bericht door Mark-M » 04 mar 2020, 12:56

En hoe zou het komen dat die waardes zo hoog liggen?
Naar beneden krijgen gaat waarschijnlijk niet lukken.
Een eigen toestel is nog niet voor direct.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
TonHageraats
Berichten: 250
Lid geworden op: 03 okt 2016, 09:55
Locatie: Hoogkarspel

Re: Nog eens osmose..

Bericht door TonHageraats » 04 mar 2020, 13:10

Naar beneden krijgen gaat alleen door goede osmose toe te voegen of flessen uit de supermarkt, deze b.v. https://www.rio-producten.nl/demiwater/.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Kirsten
Moderator
Moderator
Berichten: 2795
Lid geworden op: 25 jun 2016, 23:43

Re: Nog eens osmose..

Bericht door Kirsten » 09 mar 2020, 22:52

Misschien zijn de gebruikte filters aan vervanging toe.
Je zou bij de verkoper na kunnen vragen waarom de waarden zo hoog zijn.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Mark-M
Berichten: 30
Lid geworden op: 03 sep 2018, 15:35
Locatie: Wingene

Re: Nog eens osmose..

Bericht door Mark-M » 09 mar 2020, 23:02

Ik heb inmiddels een ander adres ;-)

GH en KH op 0/1 met een EC 32.
Nu eens zien om die met GH+ op 300 te brengen.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Kirsten
Moderator
Moderator
Berichten: 2795
Lid geworden op: 25 jun 2016, 23:43

Re: Nog eens osmose..

Bericht door Kirsten » 10 mar 2020, 00:01

Dat is nog beter. 👍
Gewoon rustig aan GH+ doseren en tussendoor blijven meten. Dan moet het goed komen.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Plaats reactie

Terug naar “Aquariumtechniek en -onderhoud”